JULKISET PALVELUT KURKIMÄESSÄ

KURKIMÄEN ALAKOULU


Kurkimäen koulu sijaitsee keskellä Kurkimäen kylää. Koulussa on opiskelijoita noin 100 ja opetusryhmät 1-6 sekä esiopetusryhmä. Koulu tarjoaa hyvän oppimisympäristön niin kokonsa kuin lähialueen luonnonläheisyyden vuoksi. Kurkimäen koululta voi käydä ostamassa hävikkilounasta klo 12.30–13.00 välisenä aikana. Ruokailla voi paikan päällä hintaan 1,70 € tai annoksia voi ostaa myös mukaan vietäviksi 3,50 € / rasia. Maskutavat käteinen tai mobilepay.


Kurkimäen koulun lounaslista:

Aromi Food Service (servica.fi)

KURKIMÄEN PÄIVÄKOTI


Kurkimäen päiväkoti sijaitsee Kurkimäen koulun vieressä. Vuonna 2021 valmistuu koulualueen keskelle uusi päiväkotirakennus piha-alueineen. Päiväkoti tarjoaa päivähoito 0-5 ikäsille lapsille sekä 6-vuotiaiden aamu- ja iltapäivähoitoa esikoululaisille.

KURKIMÄEN KIRJASTO


Kurkimäen lähikirjasto palvelee Kurkimäen koulun vieressä. Kurkimäen kirjasto on Kuopion kaupunginkirjaston lähikirjasto. Kirjasto on ollut toiminnassa jo Kuopion maalaiskunnan aikana ja tullut osaksi Kuopion kaupunkia kirjastojen kuntaliitoksen myötä 1969.


Kesällä 2021 kirjasto muuttaa uuteen rakennukseen. Kirjaston asiakkaiden käytössä on Kuopion kaupungin kirjaston laaja kokoelma säihköisine aineistoineen.