PYÖRÄILY

KURKIMÄESSÄ

Kurkimäen lähiympäristöstä löytyy ulkoliikuntareitin (trail) lisäksi monia hyviä pyöräilyreittejä niin maastossa kuin teillä.


Tälle sivustolle on pyritty keräämään reittivaihtoehtoja kaikkien tutustuttavaksi ja kokeiltavaksi. Reittien käyttö on jokaisen omalla vastuulla ja reittit eivät ole ns. virallisia reittejä. Huolehdi siis pyöräilijän vastuista ja pidä luonto siistinä!


Kurkimäessä toimii epävirallinen maastopyöräily-yhdistys "Kurkimäen läskirinki", joka päivittää reittejä tälle sivustolle. "Läskiringin perustajajäseninä ovat kyläläiset Sami Harju ja Oki Hakanen.  Mukana läskiringissä ovat myös Arttu Tanninen ja Kari Kröger.

"KUTUNKYLÄN KURVAUS"

Mikäli haluat hiukan haastetta pyörämatkaan, on Kutunkylän Kurvaus oikea valinta. Reitin pituus on noin 50 km ja rauhallisella ajotahdilla on aikaa varattava 5-6 tuntia.  Puolesta välistä reittiä löytyy myös Kutunkylän metsästysseuran laavu, jossa on hyvä paistella eväsmakkarat.


Reitin korkeusprofiili on vaihteleva, mutta ei liian haastava.  KORKEUSPROFIILI MATKAN MUKAAN

VAIKEUSASTE MATKAN MUKAAN

"MATKUKSEN MADELLUS"

Matkuksen madellus on noin 26 km keskivaikea 3-4 tunnin reitti. Matkuksen aukioloaikojen puitteissa on tauko hyvä ajoittaa Matkukseen.


Reitillä on muutama haasteellinen nousu (mm. louhosalueen laidassa), jossa joutuu nöyrtymään pyörän työntöön. Korkeusvaihtelua reitillä on yhteensä noin 400 m.


Reitti kulkee vanhaa ratauraa pitkin lähellä Matkusta. Kaloreita reitillä saa helposti palaamaan 1500-2000 kcal.KORKEUSPROFIILI MATKAN MUKAAN

"ISO-LAUKAAN KIERTO"

Iso-Laukaan kierto on noin 37 km reitti. Mikäli haluat kokeilla hiukan pidempää reittiä, jossa on sopivasti haastetta, on tämä reitti oiva  valinta. Reitiltä löytyy niin vaativia nousuja, noin 1 km hakkuuaukean ylitys sekä Matilanjoen ylitys.


Näköaloja voi käydä ihastelemassa Airakselasta löytyvän Pirunvuoren näköalatornilla. 

KORKEUSPROFIILI MATKAN MUKAAN

VAIKEUSASTE MATKAN MUKAAN

"RYTKYN RYNKYTYS"

"Rytkyn rynkytys" on n. 24 km pituinen hyvä "höntsälenkki". Lenkin ajaa kevyellä poljennalla alle kahteen ja puoleen tuntiin. Reitti kulkee pääasiassa teitä pitkin, joten vaikeusaste on helppo.


Reitti on oiva valinta, kun et kaipaa haastavaa maastoajoa vaan haluat poljeskella rauhallisesti teitä pitkin. Karttulantiellä saa ajella varovaisesti pienen pätkän.

KORKEUSPROFIILI MATKAN MUKAAN

VAIKEUSASTE MATKAN MUKAAN

"LISÄÄ ON TULOSSA"

Lisäreittejä on tulossa. Niin pidempiä sivalluksia kuin lyhyitä höntsälenkkejä, kunhan vaan ehditään kirjoittaa.

KORKEUSPROFIILI MATKAN MUKAAN

VAIKEUSASTE MATKAN MUKAAN